Què és la Higiene Vital Holística?

Escola d'Higiene Vital Holística

La Higiene Vital Holística és l’ecologia de la Naturalesa Humana i del medi vital, immediat o adaptatiu, així com el respecte i conservació pel nostre ecosistema originari: la natura de Gaia.

Visió holística

Es tracta d’una filosofia basada en la visió holística de la realitat: microcosmos, macrocosmos i ultracosmos.

L’ecologia comença al nucli essencial de l’individu humà. És el resultat de la seva integració constitucional bàsica de naturalesa trina: cos, emocions i ment. És la unificació de les parts en una sola funció abocada al benestar i qualitat de vida en un moviment cosmològic cíclic de progrés i evolució de la consciència individual i conjunta, de l’espècie.

Manteniment de l’equilibri funcional

La Higiene Vital Holística és una perspectiva complementària. Suposa responsabilitat i autogestió de l’ésser humà en el seu manteniment d’equilibri funcional global de la pròpia naturalesa humana habitant una freqüència vibracional densa o material.

Elements naturals

L’ésser humà manté l’estat natural d’equilibri i qualitat de vida mentre tenen presència, externa i internament, els 4 elements dels quals està constituït: terra, aire, aigua i foc.

Elements naturals bàsics
Elements naturals: terra, aire, aigua i foc.

Són els generadors de l’estímul vital, de la vida o existència material, així com els responsables de la distribució i canalització adequada de la seva força vital circulant a través del cos.

El contacte de l’estructura global amb els 4 elements a través del medi natural, tonifica i harmonitza les funcions psicofísiques dels éssers vivents. Les reintegra al seu nucli de consciència des d’on pot fluir lliurement cap a la perifèria, al seu entorn natural, manifestant-se la seva constitució més genuïna.

En aquests moviments vitals és quan es rescaten les facultats perdudes pròpies de les diverses espècies: instint de conservació, de la naturalesa bàsica; percepció i intuïció, del Jo Superior.

Lleis naturals

Les Lleis Naturals marquen els ritmes en aquesta visió holística de l’existència a la 3a dimensió, món relatiu, matèria/forma.

Nou paradigma humanitari

Finalment, la Higiene Vital Holística és l’experimentació d’un retorn a la consciència de Ser i Estar en harmonia enmig de la polaritat existencial de 3a dimensió del món relatiu, per sobre de la que hem d’elevar-nos, visualitzant nous horitzons i creant noves realitats mitjançant la Física Quàntica. Representa un conjunt de valors que constitueixen el nou paradigma humanitari en un nou cicle existencial ja iniciat en l’agenda/calendari còsmic.

Tots aquests conceptes seran tractats més extensament en propers articles. En tot cas no dubteu en preguntar o comentar a la secció de comentaris si ho desitgeu!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.