Rebost de la cuina dietètica-medicinal bàsica

Rebost de la cuina dietètica-medicinal bàsica

Aliments bàsics per a elaborar la teva cuina creativa

El millor ingredient és la conSciència, l’Amor i dedicació a l’hora de cuinar, per aportar bioenergia als aliments escollits i preparar el cos per a rebre’ls i metabolitzar-los, convertint la matèria en bioenergia, vitalitat que enfocarem a la nostra evolució, individual i conjunta.

  • Vegetals frescos de l’estació i vegetals fermentats de cultiu ecològic tipus Vitam (Biolasi).
Verdures de temporada, preferiblement de Km 0 i d'agricultura ecològica.
Verdures de temporada, preferiblement de Km 0 i d’agricultura ecològica.
  • Vegetals marins: algues hijiki, wakame, kombu (incloure en els cuinats) i agar-agar (a les amanides).
Algues, riques en nutrients.
Algues, riques en nutrients.
  • La col fermentada, coneguda com xucrut, conté àcid làctic, el que enriqueix la flora intestinal.
Chucrut, per a la flora intestinal.
Chucrut, per a la flora intestinal.
  • Cereals integrals, preferiblement de cultiu ecològic: arròs, mill, cus-cus, civada…
Cereals integrals.
Cereals integrals.
  • Pa de farina integral de blat d’espelta o kamut, sègol, fajol, etc, amb el seu germ. Pasta tipus “italiana” elaborada amb cereals integrals (farines completes) en les seves diverses modalitats. Gra, gra germinat, flocs, sèmoles, pasta italiana… de cereals, i/o verdures deshidratades.
Pa i pasta de farina integral.
Pa i pasta de farina integral.
  • Lleguminoses: Llenties, cigrons, mongetes, preferentment cuites en el punt en que s’inicia la germinació de la grana. Després d’estar en remull les hores necessàries, acompanyades d’unes fulles d’algues marines i plantes medicinals (ex. farigola, romaní, sàlvia…).
Llegums, riques en proteïna.
Llegums, riques en proteïna.
  • Plantes medicinals, aromàtiques i espècies: orenga, alfàbrega, sàlvia, farigola, llorer, julivert, pebre negre o d’altres, i arrel de gingebre, que pot ser també dessecat i amb pols.
Plantes aromàtiques.
Plantes aromàtiques.
  • L’aigua dels brous utilitzats per a coure els aliments serà no clorada, o bé, depurada i, a més, procés d’osmosi.
  • Complements dietètics: llevat de cervesa, germ de blat, pol·len de flors, lecitina de soja aportada mitjançant l’oli de soja de 1ª premsada.
  • Olis d’oliva, sèsam, soja, etc. de la millor qualitat.
Olis vegetals de primera premsada.
Olis vegetals de primera premsada.

De completar l’àpat amb derivats làctics o productes carnis, millor no ingerir-los amb cereals, sí amb verdures cuites o crues, per evitar incompatibilitats frustrants d’una òptima digestió i assimilació dels aliments.

Trobareu més consells i idees als altres articles sobre nutrició:

Introducció a la filosofia nutricional de l’Escola d’Higiene Vital Holística

Nutrició, depuració i regeneració cel·lular

Creativitat al poder i que vagi de gust!


One thought on “Rebost de la cuina dietètica-medicinal bàsica

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.