Teràpia d’Harmonització Funcional Holística

Teràpia d’Harmonització Funcional Holística

Rehabilitació psicofísica

La Teràpia d’Harmonització Funcional Holística observa el cos com a síntesi de l’ésser humà i a través d’ell detecta el desequilibri funcional a qualsevol del seus nivells constitutius: físic, emocional i mental.

És una teràpia global basada en la percepció i experimentació, autoconeixement, creixement personal i autogestió, fins arribar a la plenitud, que és resultat de l’harmonització psicofísica. Rehabilita les funcions de l’individu, abans debilitades, les integra i les sintonitza als ritmes de l’evolució individual i conjunta.

La base fonamental de la Teràpia d’Harmonització Funcional Holística són la Naturopatia Holística, Fisiologia bioenergètica i la Psicologia Humanística.

Es val de medis reflexològics com l’iridologia, reflexologia podal i raquial, etc, per valorar l’estat global de l’individu.

L’aspecte psicosomàtic contemplat per aquesta teràpia és producte de l’estudi de la Filosofia de la Medecina Xinesa.

L’acompanyament, per part del terapeuta, cap a l’evolució de l’individu com a finalitat existencial, es basa en la Psicologia Humanística.

Percep el nivell evolutiu de l’individu a través l’observació de les seves actituds naturals, sorgides del centre de consciència o nivell vibratori on s’ubica la seva realitat actual.

Detecta l’estructura de defensa, on ha quedat empresonada, enmig de tensions psicofísiques, la seva autèntica realitat com a individu, com a part d’un conjunt i d’un Tot (consciència ecológica).

El desbloqueig, canalització i integració psicofísica es porten a terme a través d’un treball de biorrespiració. Amb la percepció de l’estat del Jo de l’individu a través del seu propi so, observat amb una actitud de desidentificació i emès amb naturalitat, lliure i espontàniament, es provoca el desbloqueig dels sentiments i emocions que paralitzen o retarden l’evolució de l’ésser.

Es dinamitza el procés de reequilibri psicofísic aplicant pressions sobre la musculatura profunda (la qual està lligada al psiquisme), sobre punts reflexes situats a la superfície corporal, i postures bioenergétiques, per facilitar la canalització de l’energia a través del cos.

La Teràpia d’Harmonització, enfoca la consciència cap al passat, a la causa oculta del conflicte, llunyà o proper, conscient, preconscient o inconscient. La finalitat és integrar la consciència i adaptar-la a la realitat del present per mitjà de la comprensió i recuperant la força vital del potencial propi i amb ella, la capacitat de transformar o transcendir les circumstàncies.

L’adult recull a la seva realitat global el nen que habitava al seu interior, en el seu passat i amb l’ànima trencada pel conflicte. Ara té un progenitor: ell mateix, un altre temps i un nou espai on sí pot comprendre i disculpar les vivències mal “digerides” psicofísicament.

Aclarir les incògnites que s’han anat creant al llarg de la seva existència dóna a l’ésser humà la possibilitat de prendre el camí de l’autoconeixement, autogestió i creixement personal. De “digerir” la vida i diluir el conflicte existencial, que era la causa d’inhibició o fraccionament de la seva consciència, que ara es torna a integrar a través del procés de comprensió, transformació i transcendència.

Descarregada la “motxilla” del passat, fet conscient i acceptat, l’ésser humà es sent més lleuger, alliberat, més flexible, adaptable i complet. Obre la seva consciència a una nova realitat, evoluciona a través d’ella i dirigeix la mirada cap a la seva finalitat existencial.

Joana Grego, creadora de l’Escola d’Higiene Vital Holística i la Teràpia d’Harmonització Funcional Holística.

Meridians
Meridians, canals per on circula l’energia vital segons la Medecina Tradicional Xinesa
Reflexologia podal
Reflexologia podal
Massatge profund
Pressions i massatge sobre la musculatura profunda per alliberar tensions amb càrrega emocional
Desbloqueig emocional
Emocions passat
Les vivències del passat mal digerides afecten el nostre present

Escola d’Higiene Vital Holística

És l’estructura divulgativa i formativa de la visió de la Higiene Vital Holística i la Teràpia d’Harmonització Funcional Holística, creades per Joana Grego.


Higiene Vital Holística

Higiene Vital Holística

La Higiene Vital Holística és una perspectiva complementària en el tema de la salut. Suposa l’autogestió en el manteniment de l’equilibri funcional global de la naturalesa humana…

Naturopatia Holística

Naturopatia Holística

La valoració inicial de l’estat psicofísic de la persona i les recomanacions per recuperar l’equilibri a nivell bioquímic i bioenergètic dins de la Teràpia d’Harmonització Funcional Holística

Teràpia d’Harmonització Funcional Holística

Teràpia d’Harmonització Funcional Holística

La Teràpia d’Harmonització Funcional Holística observa el cos com a síntesi de la constitució de l’ésser humà…


Trobareu més informació als articles del Blog!